Team kinderen en jongeren: Voor kinderen en jongeren


kinderteam VGGZ HoeWanneer je bij ons aanklopt, sta jij centraal. We proberen te doen wat voor jou het beste is, en samen met jou de problemen en vragen aan te pakken.

Maar de eerste stap is dat jij contact met ons opneemt. Een medewerker zal kort met jou praten over je vragen of problemen. Samen wordt er bekeken of we een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Tijdens het kennismakingsgesprek kun je vertellen wat je maar kwijt wilt. Samen bekijken we welke vragen en problemen je hebt, en hoe jouw probleem best kan worden aangepakt. Vaak kunnen wij je helpen door een therapie op te starten. Zo’n therapie kan bestaan uit meerdere gesprekken bij een psycholoog, een psychiater en/of een andere hulpverlener. Wat de therapie precies inhoudt is afhankelijk van jouw situatie. Soms worden ook je ouders of verzorgers uitgenodigd voor een gesprek.

Wij proberen steeds om de therapie zo snel mogelijk te laten starten. Maar omdat we vaak van veel kinderen en jongeren vragen voor hulp krijgen, kan het een tijdje duren vooraleer de therapie gesprekken kunnen starten.

Soms kan een andere organisatie je beter begeleiden bij je vragen of problemen. Dan brengen wij je in contact met die organisatie.